γαστρονομία

Το ξενοδοχείο 1901 Hermoupolis Maison δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να ταξιδέψει μέσω των γεύσεων της κουζίνας του στην ιστορία της Σύρου, ανακαλύπτοντας τοπικές συνταγές ακόμα και από τις αρχές του 17ου αιώνα.

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ

Το πρωινό που σερβίρεται είναι σε πλήρη συνέπεια και αρμονία με τα υλικά της Σύρου. Από τα λουκούμια και τις χαλβαδόπιτες μέχρι το αλλαντικό Λούζα και το τυρί Σαν Μιχάλης που παρασκευάζεται στην ομώνυμη περιοχή της Βόρειας Σύρου, όλα έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο τραπέζι. Μαύρες σταφίδες από τη Μεσαριά, Θυμαρίσιο Μέλι από τα Άδειατα, τοπικά τυριά από την Απάνω Μεριά της Σύρου – όπως γλυκιά αγελαδινή γραβιέρα, κοπανιστή, πετρωτά και μυζήθρα – προσφέρονται στους επισκέπτες του ξενοδοχείου 1901 Hermoupolis Maison ανάλογα με την εποχικότητα.

 

Οι παλαιές συνταγές της Σύρου για Παστελαρίες και Φρισούρες αναδύθηκαν μέσα από συζητήσεις με παλιές νοικοκυρές της αστικής τάξης της Ερμούπολης με σκοπό να μπορούν πλέον να προσφέρονται στους καλεσμένους του ξενοδοχείου 1901 Hermoupolis Maison.

 

ΓΕΥΣΗ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Χειροποίητες πίτες από φύλλο ανοιγμένο στο χέρι στην κουζίνα του ξενοδοχείου 1901 Hermoupolis Maison, με άγρια βρώσιμα χόρτα Σύρου και μάραθο ακόμα και γαλατόπιτες με ντόπιο γάλα ή τυρόπιτες σερβίρονται ανάλογα με την εποχή. Θα γευτείτε ακόμη ελιές και ντόπια φρέσκα αυγά, τοπικές μαρμελάδες από ντόπια φρούτα μαζί με βούτυρο από τα εργαστήρια της Σύρου, αλλά και παραδοσιακά γλυκά κουταλιού που συνοδεύουν το γιαούρτι από τοπικά τυροκομεία και συνεταιρισμούς.

 

Ολόκληρη η κουλτούρα και η ιστορία της Σύρου καθρεφτίζεται στα παραδοσιακά προϊόντα της και τις μοναδικές συνταγές που πέρασαν από γενιά σε γενιά. Φοίνικες, Βενετσιάνοι, Γάλλοι, Τούρκοι, Χιώτες, Μικρασιάτες, Μοναχοί Καπουκίνοι, όλοι έβαλαν ένα λιθαράκι στην γαστρονομική ιστορία της Σύρου.

 

Click to listen highlighted text!