γενικές πληροφορίες

Οι ταξιδιώτες τόσο από την Αθήνα, όσο και από τα γειτονικά νησιά των Κυκλάδων είναι εύκολο να προσεγγίσουν τη Σύρο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Aεροπορικώς:

Αεροπορικά υπάρχει καθημερινή σύνδεση της Σύρου με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήση που διαρκεί λιγότερο από 35 λεπτά. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.skyexpress.gr/ 

 

Επίσης ανάλογα με την περίοδο η Σύρος συνδέεται αεροπορικά με τη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.astra-airlines.gr/  

Aκτοπλοϊκώς:

Από την Αθήνα συχνά καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται προς τη Σύρο και από τα τρία λιμάνια που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

· Από το λιμάνι του Πειραιά προς τη Σύρο, το ταξίδι διαρκεί περίπου 3,5 ώρες με συμβατικό πλοίο και 2 ώρες με ταχύπλοο.

· Από το λιμάνι του Λαυρίου προς τη Σύρο με διάρκεια 5 ώρες

· Από το λιμάνι της Ραφήνας (τους θερινούς μήνες) προς τη Σύρο με διάρκεια 3 ώρες.

Δείτε τα διαθέσιμα δρομολόγια εδώ

 

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εάν πρόκειται να φτάσετε στη Σύρο μέσω Αθήνας, σας προτείνουμε να οργανώσουμε για εσάς μια περιήγηση στην πόλη αυτή που παρουσιάζει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Η παραμονή σας στην Αθήνα μπορεί να περιλαμβάνει ή όχι διανυκτέρευση. Ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο με οδηγό μπορεί να σας περιμένει στο αεροδρόμιο και να αναλάβει όλες τις μετακινήσεις σας: μια περιήγηση στην Αθήνα, κατά την οποία θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την Πλατεία Συντάγματος, τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και το Καλλιμάρμαρο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της νεότερης ιστορίας το 1896. Η περιήγηση κλείνει με μια επίσκεψη στην Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της. Τέλος, πριν αναχωρήσετε για τη Σύρο μπορείτε να απολαύσετε ένα παραδοσιακό γεύμα σε μια από τις πιο γνωστές ταβέρνες της Πλάκας. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει η πρόταση για ενδιάμεση στάση στην Αθήνα επικοινωνήστε μαζί μας!

 

ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ

Η Σύρος συνδέεται απευθείας ακτοπλοϊκά με τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κάνοντας εφικτή τη μετακίνηση σε σύντομο χρόνο για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Περισσότερες πληροφορίες για τα διαθέσιμα δρομολόγια από και προς τη Σύρο δείτε εδώ

 

ΕΝΤΟΣ ΣΥΡΟΥ

Εσωτερικά μπορεί κανείς να κινηθεί άνετα και με ασφάλεια με το δίκτυο τοπικής συγκοινωνίας της Σύρου, το οποίο συνδέει την Ερμούπολη με τα περισσότερα χωριά και παραλίες. Όσον αφορά την Ερμούπολη, διαδρομές με το Minibus εξυπηρετούν δωρεάν όσους θέλουν να κινηθούν εντός της αγοράς.

Η Σύρος διαθέτει επαρκή στόλο ταξί εξοπλισμένα με Gps και Tablet για την ταχύτατη εξυπηρέτηση των επιβατών, ενώ επίσης είναι εφικτή η επικοινωνία με τα οχήματα μέσω 24ώρου τηλεφωνικού κέντρου. Ενοικιαζόμενα ΙΧ από τοπικά πρακτορεία Σύρου δίνουν τη δυνατότητα αυτόνομης μετακίνησης των τουριστών. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με την ενοικίαση αυτοκινήτου αρκεί να μας το ζητήσετε.

 

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το γενικό νοσοκομείο Σύρου εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο για την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών. Διαθέτει τα εξής τμήματα Παθολογικό, Χειρουργικό, Καρδιολογικό, Παιδιατρικό, Αναισθησιολογικό, Ουρολογικό, ΩΡΛ, Οφθαλμολογικό, Μαιευτικό-Γυναικολογικό καθώς επίσης τμήμα τεχνητού νεφρού για την υποστήριξη κατοίκων και επισκεπτών.

Click to listen highlighted text!