χαμάμ

Το πρώην πλυσταριό της παλιάς πέτρινης οικίας που φιλοξενεί σήμερα το ξενοδοχείο 1901 Hermoupolis Maison, μεταμορφώθηκε σε απόλυτη συνέπεια με το χαρακτήρα του χώρου, σε ένα σύγχρονο χαμάμ.

 

Η σχέση του δωματίου με το υγρό στοιχείο ξεκινά από την κατασκευή της οικίας. Η ανάγκη για εξοικονόμηση νερού στη Σύρο του 19ου αιώνα οδήγησε τους μηχανικούς και χτίστες να δημιουργήσουν στο σημείο μια υπόγεια στέρνα συλλογής βρόχινου νερού.

 

Το παλιό πέτρινο εσωτερικό πηγάδι με το μαντεμένιο κάλυμμα αποτελεί ξεχωριστό σημείο και δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα στο επίπεδο κάτω από το χώρο υποδοχής, όπου βρίσκεται το χαμάμ του 1901 Hermoupolis Maison.

 

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ & ΕΥΕΞΙΑ 

 

Σήμερα, οι επισκέπτες του 1901 Hermoupolis Maison μπορούν να απολαύσουν ένα ευεργετικό ατμόλουτρο που θα τους χαρίσει σωματική χαλάρωση, ευεξία και αίσθηση ελαφρότητας. Αφού ανοίξουν οι πόροι μέσω της εφίδρωσης και απομακρυνθούν οι τοξίνες, η άμεση μετάβαση στον κρύο καταρράκτη του ντους επιτυγχάνει τη σύσφιξη του δέρματος και την τόνωση των μυών.

 

Στο τέλος ένα φλιτζάνι τσάι, προσφέρει την ολοκλήρωση της διαδικασίας χαλάρωσης δίνοντας την τελική νότα αναζωογόνησης και ευδιαθεσίας.

 

Click to listen highlighted text!